torsdag 28 mars 2013

Åter till Engelsfors

Ingen har väl missat succéerna Cirkeln och Eld. Dom som väntar på tredje delen, Nyckeln, kan nu lindra sin väntan en aning med seriealbumet Berättelser från Engelsfors.
Här har Cirkeln författarna Sara och Mats sammarbetat med serietecknarna Kim W. Andersson (som gjort serieromanen Alena och albumet Love hurts), Karl Johansson (som gjort Mara från Ulthar) och Lina Neidestam (som skrivit Zelda som jag bloggat om här och Maran som Liza skrivit lite om här).

Det är 8 stycken berättelser, baserade på/döpta efter åtta stycken tarotkort. Några av korten/berättelserna handlar om det förflutna (5 st om tiden innan Cirkeln), en i nutiden (efter Eld men innan Nyckeln tror jag) och två i framtiden (sägs vara smakprov från handlingen i Nyckeln).

För den som inte läst Cirkeln och Eld kan det nog vara lite svårförståeligt då berättelserna är korta och man ibland nog behöver en del förkunskaper för att riktigt hänga med. Men kanske får man ett sug efter att läsa böckerna...

En sak som är säker är att de som läst Cirkeln och Eld inte kommer bli besvikna på detta seriealbum.

Inte helt oväntat så är det snyggt tecknat, där varje serietecknares stil är klart urskiljbar från de andra. Hela albumet är i färg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar