söndag 24 mars 2013

MenDuRå!

En bok för tonåringar om hur man kan hantera sina föräldrar. Av Christina Stielli.

Det finns en mängd litteratur om hur föräldrar ska och kan hantera sin tonårsbarn. Men inte lika mycket är skrivet om hur tonåringar ska hantera sina föräldrar. Här är ett undantag. Christina Stielli har skrivit en handbok i föräldraskap för tonåringen. Hur du kan hantera jobbiga föräldrar och situationer. Att få förståelse för det märkliga släkte som föräldrarna utgör.

Det är bara att inse: De flesta föräldrar gör så gott de kan, men de fick inte med sig någon instruktionsbok från BB vilket de naturligtvis hade behövt. Så vad de behöver är en förstående tonåringar som kan guida dem igenom sina barns tonår. Utan förmycket hinder. I boken finns det bland annat en anti-tjat-plan, råd till hur man handskas med föräldrar som bråkar, är orimligt oroliga, inte lyssnar m.m.
Varje kapitel avslutas med en lista med smarta tips. Förutom föräldrar diskuteras även jobbiga lärare och syskonrelationer.

Jag trillade verkligen över den här boken av en slump. Och det är jag glad för. Den är verkligen toppen och jag kan varmt rekommendera den till alla tonåringar eller till alla som någon gång varit tonåring. Igenkänningsfaktorn är hög och det finns faktiskt väldigt många bra tips. Det slutade med att vi hade högläsning hemma ur denna mycket smarta, seriösa och tidvis roliga bok (trots en del svåra ämnen). Det som är bäst med den är att den verkligen riktar sig till dig som är tonåring!

Låna den och kolla in själva!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar