torsdag 24 november 2011

Istället för att bara skrika

heter en ny bok ifrån Elin Nilsson, som handlar om Andrea. Andrea går på gymnasiet, och det mesta är väl sådär ganska vanligt med henne och henens liv. Förutom att hennes två år äldre syster har hoppat av gymnasiet, flyttat hemifrån och skaffat barn. Men med Andrea är allt mest bara vanligt.


Tills en dag när hon kommer hem från skolan, och hittar ett hotbrev i brevlådan. Det är skickat ifrån någon som kräver pengar av hennes mamma, mycket pengar. Och det verkarp å något sätt höra ihop med Andreas papap, som gått bort i cancer ett par år tidigare. Andreas verklighet rasr – vad har den vanliga tråkiga familjen för fiender som skickar hotbrev? Hur ska de få fram så mycket pengar? Och vad händer om de inte lyckas?


Tillsammans med sin storasyster och en klasskompis försöker Andrea själv reda ut alla trådarna kring brevet, sin pappas mystiska försvinnande till USA under flera år, alla pengar de får se att hennes mamma har på sitt bankkonto – och alla lösa trådar däromkring.

Nu låter det här som en enormt spännande bok. Men tyvärr tycker jag tempot är lite långsamt, och Andrea en ganska tråkig och tonårsgrinig karaktär. Jag ville se mer fart, mer spänning och, tja, lite mer av allt. Lite mer bas i låten helt enkelt. Istället för att bara skrika går lätt att läsa och helt okej att sitta och slöläsa när man inte känner att man vill ägna för mycket tankekraft åt sin bok, men annars finns det andra titlar i höstens utgivning jag hellre lägger mer tid på.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar