onsdag 6 april 2011

Workshop på Hisingens bibliotek

Det är ännu ett tag kvar, men jag lägger upp en första blänkare om det. Torsdagen den 5 maj kl 17-19 är det workshop på Hisingens bibliotek; närmare bestämt en workshop som heter Papercuts, som handlar om att leka med ord och text. Grymma tjejen Stina kommer att hålla i workshopen, och beskriver den så här:

”Papercuts är verkstaden där berättelsen och det skrivna ordet kopplas till den fysiska boken, typografiska mönster och normkritisk materialhantering. Queera ord, textila texter, hantverk, slöjd och samhälle tar sig konstnärliga uttryck och låter skrivarstugan interagera med verktygslådan, skärmattan, bokhyllan och lärovärken.

I både styrd och fri form finns möjlighet att inspireras av de stora orden och skapa textliga mästerverk, leka med papper, brodera, klippa, tejpa, vika, skriva i stafett, experimentera med bokens form och med texterna.”

Workshopen är för dig mellan 15-30 år, det är såklart alldeles gratis, men du behöver ringa till Hisingens bibliotek för att anmäla dig eftersom det är begränsat antal platser. Anmälan gör du på tel.nr 031-366 71 01. Du behöver inte ta med dig någonting till workshopen, allt vi kommer att använda oss av finns på plats!

Om du vill läsa mer, se bilder av tidigare Papercuts-omgångar och inspireras, kolla in Stinas hemsida här.

Vi ses där!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar