tisdag 26 april 2011

Dantes infernaliska moralkakor

OK, temat är skräp och skräp ska ni få! Jag har spenderat några timmar med att spela Dantes inferno (låna här), ett brutalt actionspel där man fightas för fulla muggar och kroppsdelarna flyger. Ska vi börja med det som faktiskt är bra är att det är snygg grafik och ett enkelt stridssystem.

Sen tar allt det bra:iga slut. I Dantes inferno gäller det att som den gamle korsriddaren Dante fighta sig genom helvetetets olika nivåer för att till slut ta sig an Djävulen själv. Varför ska man göra nåt sånt korkat undrar ni - jo, för att det är enda sättet att rädda flickvännen (som jag glömt namnet på). Hon har hamnat i Djävulens klor då hon hade sex med Dante innan de var gifta och sen var dum nog att gå och dö = snabbtripp till helvetet utan att passera Gå. Ja, moralkakan modell större är serverad och i alla fall jag blir snabbt mätt på hela upplägget på spelet där man antingen kan frälsa eller döma själar och slåss mot demoner i olika skepnader mot en bakgrund av helvetets olika nivåer (Lust, Girighet etc.). Berättelsen är helt enkelt rätt trist vilket gör detta till ett spel att undvika. Man vill helst bara spela lite black metal och leva syndigt.
Vill du ha brutal fightingaction med betydligt bättre handling rekommenderas istället God of war 3 (låna här) eller det snygga men svåra Castlevania: lords of shadows (låna här). Sååå mycket bättre.

2 kommentarer:

  1. :D!
    Tack för dåliga tips, men också bra tips! Nu vet jag vad jag faktiskt ska lira till min nyinköpta ps3a. Wazaam!

    SvaraRadera
  2. Härligt, spela på! Snart blir det kanske även möjlighet till TV-spelsturneringar på ett bibliotek nära dig...

    SvaraRadera