torsdag 19 september 2013

Två bra grejer i höst

Idag skriver jag om två fina händelser som ägt rum nu i september, det ena för hela staden och det andra här i Lundby.

Lördagen den 7 september hade vi tillsammans med de andra ungdomsbibliotekarierna i Göteborg årets Värst Boken-utdelning. Varje år de senaste fem åren har biblioteken/ungdomsbibliotekarierna i Göteborg, och även i kommuner runt om i Västra Götaland, haft en stor utdelning av böcker till ungdomar. I år kom vi i Göteborg till Brunnsparken med 1.500 böcker att dela ut, och fick delat ut hela 1.200 av dem! Ett litet smakprov av topptitlarna vi hade i år: Zlatans självbiografi, biografin om Amy Winehouse, Hungerspelen, Beautiful Creatures, All I want for Christmas is planekonomi, The Walking Dead, Jag är tyvärr död och kan inte komma till skolan idag och Matchad. Bland många, många andra.

Regeringskansliet stod i DJ-båset, vi hade Skrivarkollektivet och världskända (åtminstonde Göteborgskända!) poeter på scen, och det härliga bandet In Between drog av låtar åt oss. Och så var det bokslukare! En bok par skalle och 1.200 böcker som delades ut, leder till att det var… en massa folk där! Som letade efter sin favoritbok, lyssnade på band, dansade till musiken, och njöt av solen och sommarvärmen. Tack till alla som kom!

Det andra är invigningen av Lundbys nya fritidsgård, som var nu i söndags 15 september. Den har ju egentligen smyginvigts i våras, men nu börjar allting bli klart, och i söndags blev den också döpt när resultatet av omröstningen blev klar; nu är alla ungdomar i Lundby välkomna till Chillzone! Här var det också musik på scen av lokala förmågor, gratis käk, det var fotlbollsturnering (jepp, inomhus, det går!), t-shirt-tryck och pin-tryckning. 


T-shirt-tryck på g

Snügga pins

Här blir Chillzone döpt!
Fritidsgården kommer att vara öppen under hösten kl. 14.30-17.30 för mellanstadiet, och kl. 17.30-21 för högstadiet. Det kommer både finnas fasta aktiviteter och fritt häng, två (!) musikstudios och ett redigt fint café och kök där alla kan laga mat tillsammans. Och tre gånger i höst kommer Library Ninjas-Johanna och –Liza vara där för att tipsa om och låna ut det senaste som kommit in till biblioteket – bland spel, böcker och serier. Kolla in deras Facebook-sida för att få veta mer om vad du kan göra där i höst!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar