onsdag 9 januari 2013

Den röda handsken - Holly Black

Del 2 i serien Berörarna kom ut i början av hösten. Boken blev min jullovsläsning. Och jag tyckte att del 1 "den vita katten" var väldigt bra så jag hade höga förväntningar på bok nummer två.

Cassel Sharpe är en "vanlig" amerikansk tonåring om det inte skulle vara för att han är berörare. Det vill säga han kan med sina sinnen påverka andra människor. Detta fick han veta i bok 1 Den vita katten efter att han märkte att hans båda bröder hade mixtrat med hans minne.

Det finns olika typer av berörare: känsloberörare som påverkar någons känslor, minnesberörare som kan ändra någons minnen, dödsberörare som med en hand kan ta någons liv etc. Att vara berörare är olagligt och alla människor, berörare som icke-berörare måste alltid bära handskar. För att ingen ska kunna bli berörd eller beröra.
Cassel vet nu att han är den mäktigaste beröraren av dem alla. Han kan transformera vad som hellst till något annat. Med andra ord är han den perfekte lönnmördaren. Istället för att döda någon kan han förvandla personen till föremål så som en stol till exempel. Och mot sin vilja har han utnyttjats av sina bröder och maffian och blivit deras främste lönnmördare. Men när han väl blev medveten om sina handlingar bröt han sig fri.

I boken Den röda handsken försöker maffian värva honom. Men när hans bror blir mördad ändras spelreglerna. Även FBI blir intresserad av hans förmågor och vill att han ska arbeta för dem som informatör.
Samtidigt försöker han leva ett normalt liv med skola, kompisar och en lite udda familj.

På baksidan av boken går att läsa: "Den röda handsken är andra delen i Berörarna - en utmanande och annorlunda thrillerserie om makt, magi och kärlek med ödesdigra konsekvenser." Och den beskrivningen tycker jag stämmer ganska bra. Boken är spännande om än kanske inte så thrilleraktig. Men inslag av magi och kärlek finns och det ska bli spännande att se hur serien utvecklar sig. Jag kommer absolut att läsa bok 3 när den kommer. Tills dess får jag nöja mig med bok 1 och 2 som går att låna här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar