tisdag 13 mars 2012

Nu är våren här - länge leve sommaren!

Nu när våren äntligen har kommit börjar det bli dags för att planera sommaren. Vet inte hur det är med er, men jag längtar efter att få vara lite ledig så att jag kan ut och resa. Nästa helg den 23-25 mars är det äntligen den årliga TUR-mässan (turistmässan) på svenska mässan här i Göteborg. Ett perfekt tillfälle att gå och kolla in nya resemål, drömma sig bort, eller minnas platser man besökt.

Jag ska absolut dit och spana in lite nya ”måste”resemål. Fram tills dess kan man passa på att läsa om ett litet annorlunda sätt (tycker jag) att resa.


I boken Twitchhiker : How One Man Travelled the World By Twitter av Paul Smith får man följa med när han reser jorden runt med hjälp av twitter. Idén kom när han hade riktigt tråkigt en dag: Hur långt kan man ta sig på 30 dagar enbart med hjälp av folk via twitter. Hans mål var Nya Zeeland – på andra sidan jorden.

Fem regler för resan sattes upp:
1. Han får bara tacka ja till reseerbjudanden och logi via twitter.
2. Han får bara göra upp reseplaner för de nästkommande tre dagarna.
3. Han får bara spendera pengar på mat, dryck, och vad som får plats i resväskan som han har med sig.


4. Om han får fler erbjudanden till resa och logi, får han själv välja vilken han vill ta. Om han bara får ett erbjudande så måste han tacka ja inom 48 timmar.
5. Om han inte hittar någon som vill hjälpa honom med sin fortsatta resa inom 48-timmar – är äventyret över och han måste åka hem.

Hur det går för honom – det får ni läsa i boken. (låna här)

För övrigt kan jag passa på att tipsa om två reseguider som jag tycker är tipp topp. Innan resan lånar jag alltid Första Klass reseguider över resemålet. Bara för de fina bilderna, bra upplägget och att den känns/är heltäckande.

Väl framme är reseguideserien: the Rough Guide to... suverän. Här går man in på djupet. Var finns de bästa restaurangerna, affärerna. Vad måste man se, vad kan man missa etc. Jag använde den på tågluffen i Europa för några år sedan och blev helnöjd.
Så låna, läs och res!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar