tisdag 13 september 2011

Listan med löööööööv

Först ut är en lista med kärlek. Jag har listat de media som bäst skildrar kärlek och detta blir en lista som garanterat inte går av för hackor!

5. Bok - Simon & Sophie av Emma Granlund (låna här)– en del har dissat den här boken och tyckt att den var för lik Sandor/Ida men jag tycker att den står alldeles utmärkt på egna ben. Det är en historia om omöjlig kärlek där datanörden Simon hastigt och lustigt blir granne med skolans snyggaste (och elakaste) tjej Sophie. Ett uttjatat tema (nörd/populär tjej) ges ny vinkling och nytt liv på ett bra sätt.

4. TV-spel - Dragon Age 2 (låna här)– Detta är spelet som gav bögskräckslobbyn panik. När man inte köttar ihjäl monster och letar skatter kan man inleda kärleksrelationer med både män och kvinnor på ett för spel rätt realistiskt sätt. Man kan ragga på olika sätt på olika partners och ens val påverkar ens chanser. Ett riktigt bra actionfantasykärleksspel helt enkelt.

3. Film - 500 days of summer (låna här)– en ovanligt realistisk film om hur underbar och jävla krånglig kärleken kan vara. Olik alla andra Hollywoodkärleksfilmer jag sett.


2. Bok - När du blundar tittar jag av Gunnar Ardelius (låna här). En bok om att bli dumpad och att med hjälp av lite vin, en bästa kompis och en halvgalen farfar se ljuset i slutet på tunneln. Ett måste för alla som nån gång upplevt olycklig kärlek!

Och först på denna listornas lista kommer... (trumvirvel):

1. Musik - Red house painters (låna här)– Ingen, och då menar jag ingen, kan musiksätta kärlek som Red house painters. Lyssna på låten Medicine bottle en mörk höstkväll och bli frälst du med!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar