torsdag 4 juli 2013

Agent OOO

Hej, idag tänkte jag tipsa om en schyst lättläst bok som heter Mitt namn är O, Skriven av Sam Enthoven.

Boken handlar om O (som bokstaven o) som är 15 år, hen är en slags agent som jobbar för Härskarna.
Hela Os liv har varit träning och uppdrag, att tjäna härskarna som i hemlighet styr världen. O är en såkallad hamnskiftare och har, genom någon form av genetisk avvikelse, en förmåga att kunna förändra sin kropp, lite som modellera, typ trycka ihop sina ryggkotor för att bli kortare med mera. Allt för att kunna ändra utseende och smälta in och utföra sina uppdrag utan att åka fast.

Att vara en av de agenter som O tillhör innebär att inte ha en egen identitet, att inte egentligen existera. Att vara ett oskrivet blad utan egen personlighet, att inte ha ett riktigt namn utan bara benämnas som en bokstav. Detta för att de inte skall få några egna idéer om sitt liv utan bara leva för att tjäna härskarna. Agenterna har straffats med våld så fort de gjort något som skulle kunna leda till att de utvecklar en personlighet.
Men O har ändå lyckats hålla kvar något eget, O har en egen personlighet och hen vill inte vara agent längre. O vill vara fri.

Men för att lyckas bli det måste O ta sig in på Englands Centralbak och konfrontera... vad som nu finns där inne. Kan tyvärr inte avslöja mer.
En spännande och intensiv action bok som lyckas berätta en fullgod historia på bara 77 sidor.
Riktigt bra.

Extra pluspoäng för den som hittar den litterära referensen i slutet på boken!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar