tisdag 18 juni 2013

Sommarsömnad


Sommaren är ett utmärkt tillfälle att lära sig någonting nytt; italienska, Karl Marx mervärdesteori eller varför inte att sy dina egna kläder?


När jag gick på gymnasiet var Jenny Hellström min absoluta favoritdesigner. Jag älskade hennes förmåga att blanda olika modeepokers särdrag och moderna textildetaljer till en tidlös och häftig helhet. Tyvärr gick företaget i konkurs 2008 – men nu i våras släppte hon en mycket gedigen, snygg och pedagogisk do-it-yourself-bok, Sy! Från hood till skjortklänning, med mönster och guidning till några av hennes unika plagg.  Boken är till både för nybörjaren och den med mer vana; du kan bland annat lära dig att sy en klassisk pennycollar-skjorta, en söt klänning eller en modern duffel. Dessutom finns det bra och inspirerande tips på olika sätt att göra kläderna ännu mer roliga och personliga.

Låna boken på bibblan och skaffa dig en helt ny stil till hösten!
I två veckor framöver kommer vi på bloggen att tipsa om vad man kan göra och inte bör missa under stundande sommar. Så håll i hatten, sommaren är äntligen här nu!   Inga kommentarer:

Skicka en kommentar