måndag 16 april 2012

TEMA: Klassiker & gamla godingar!

Så då var det dags igen för ett TEMA här på bloggen. Denna gång ger vi oss i kast med klassiker och/eller gamla godingar som vi gärna vill tipsa er om.

Vad är då en klassiker? – ja, ingen lätt fråga men, en populär bok som läses generation efter generation. Nationalencyklopedins beteckning av en klassiker är: ”författare eller ett litterärt verk som på grund av sitt bestående värde anses förtjäna beteckningen klassisk.”

Luddig beskrivning – javisst. Men om man ska vara seriös så kan det här med bestående värde vara något att ta fasta på. Och om vi (libraryninjas eminenta skribenter) inte har en klassiker på lager så har vi ryggen fri genom att kunna slänga in en gammal goding som vi tycker borde bli en självklar klassiker. Klassikertemat sträcker sig vida. Det kan röra sig om klassiska ungdomsböcker, vuxenböcker eller vuxenböcker passande till ungdomar.

Så ni som läser detta: kom gärna med egna förslag om vilka klassiker ni vill tipsa andra om. – Så ska vi göra vårt bästa under nästkommande två veckor att tipsa er om vilka klassiker som vi tycker ni borde läsa.
Enjoy!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar