fredag 19 augusti 2011

Fredag i konstens tecken

Förra fredagen gick i musikens tecken. Denna går i konstens. Därför blir det ett videoklipp med en riktigt grym graffare vid namn Mad C:

"Mad C är bl.a. känd för att ha hon under 2010 målade vad som antagligen är världens största graffitikonstverk – en 700 kvadratmeter stor laduvägg utanför Berlin. Mad C försörjer sig som konstnär och har alltid målat, ritat och skulpterat. Hon berättar – även det till DN – hur det tog ett tag för henne att bli accepterad inom kulturen just för att hon är kvinna – i en värld full av killar. Numera är hon dock respekterad för det hon gör och hon säger att hon oftast slipper kommentaren: ”du är ju bra – för att vara tjej”."
Mad C var förra veckan i Stockholm för att delta på en konstutställning som heter Art of the Streets. Och hon uttalar sig såhär om Stokholms stads nolltolerans mot graffiti:
"Det är ett problem, jag kan jämföra med New York. Där har man förbjudit konsten, men man kan aldrig kontrollera vandalismen. Det är dags att inse att graffitin inte går att jaga bort och det känns orättvist att bara att jag använder en sprayburk i stället för en pensel så ses jag som kriminell. Trots att jag aldrig målar på illegala väggar." (Alla citat är från Ladyfests hemsida .)

Kolla in den här videon med Mad C, och bli sjukt imponerad:

700 Wall - Final Update from Molotow on Vimeo.

Blir du själv sugen att pröva på? På höstlovet kommer det bli två workshops i graffitikonstens tecken på Hisingsbiblioteket - en där du kan pröva på dess speciella skrivstil, och en där du får pröva på att måla med sprayburkar - på laglig plats såklart. Mer info kommer när det börjar närma sig!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar