torsdag 30 juni 2011

Musik och inspiration i Lundby

Näste fritidsledare att bli intervjuad är Christian "Chrippa" Odin från Lundbys två fritidsgårdar Villan och Norrgården. Varsågod - scenen är din!

1. Hur kommer det sig att du blev fritidsledare? Vad får man göra/jobba med som en sådan?
Jag ville framförallt jobba med ungdomar och musik eftersom jag själv hållit på att spela sen tidiga tonår. Sen har jag nog alltid känt att det är väldigt kul att jobba med unga då de inspirerar och tänker spännande. Jag ansvarar för verksamheten på Lundbys båda gårdar och framförallt är jag med och arrangerar och driver olika arrangemang såsom Flunsanfestivalen, Noise (Villans livescen) och gårdarnas båda studios.

2. Vad är det som gör att någon är en bra fritidsledare?
Om man alltid sätter ungdomarnas bästa i första rummet. Lyssnar och inspirerar unga att ta eget ansvar.

3. Får ungdomarna som är på fritidsgården vara med och bestämma vad vi vill ska hända och vad man ska kunna göra där?
Absolut! Hela idén med fritidsgårdar bygger på att det är ungdomarnas tankar och idéer som skall styra verksamheten.

4. Vad tycker du bäst om med din stadsdel? (Som du jobbar i?)
Lundby! För att det är sådan otrolig mix av folk vad gäller ålder, social ställning och härkomst.
Det är bra att blanda!

5. Om du går till biblioteket, vilken avdelning går du till då?
Film, musik och facklitteratur.

6. Du brukar ju vara med och arrangera Flunsanfestivalen - berätta lite om den! Vad finns det för framtidsplaner eller -önskningar för att den ska kunna bli ännu grymmare?
Tanken med festivalen när den startades var att det skulle vara en helt ungdomsstyrd festival. Där vi hade ungdomar både på scen och i arrangemangsgrupper. Idag har vi en kärntrupp på cirka 10 personer som har varit med i några år. Men nu är det ju så att festivalen ändå styrs på många sätt av oss tjänstemän/kvinnor, men det är mest vad gäller ekonomi och vissa andra administrativa delar. Min förhoppning är att det skall bli ännu fler unga som tar en ännu större del av ansvaret. Frömförallt är det viktigt att lyssna till vilka tema festivalen skall ha. T.ex. till nästa år finns tankar kring en tjejfestival. Tjejer på teknik, scen m.m. och den idén tror jag också på. En viktig del i vad festivalen skall förmedla är att inspirera och få folk att bli sugna. Det har varit en tendens att det är alltför stor del killar inblandade, framförallt på scen. Men vad gäller ljus- och ljudteknik har vi alltid haft ganska många tjejer.

7. Vad händer för kul hos er på fritidsgården i sommar?
Just nu har vi vår andra "daglägervecka" med Skara sommarland bl.a.
Vi åker på läger till Bockaberg med åk. 4-7, v. 26. Efter det har vi öppet en vecka till med utflykter, bad och annat somrigt.

8. Vad är ditt favoritställe att läsa på?
Sängen.

9. Skärp eller hängslen?
Skärp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar