torsdag 30 juni 2011

Fritidsledarintervjuer - puh, långt ord

Nu ska vi börja en serie med intervjuer där våra fritidsledare i Tuve, Biskopsgården och Lundby ska få sina 15 minutes of fame. Först ut är Cia som jobbar på Vårvindens fritidsgård i Biskopsgården.

1. Hur kommer det sig att du blev fritidsledare? Vad får man göra/jobba med som en sådan?
Jag hade inte tänkt att bil Fritidsledare, när jag var yngre ville jag bli barnmorska eller skådespelare. Men 2001 blev jag tillfrågad att arbeta på en fritidsgård i Sundsvall. Jag gillade det så mycket att jag bestämde mig för att fortsätta med det och även fast jag pluggat några kurser på universitetet och utbildat mig till behandlingsassistent har jag hela tiden arbetat extra på fritidsgårdar. 2006 flyttade jag till Göteborg och fick då en fast anställning som fritidsledare i Biskopsgården och i år har jag arbetat med ungdomar i 10 år. Tiden går fort när man har roligt!

Som fritidsledare har vi uppdraget att se till så ungdomar har en meningsfull och positiv fritid. Det handlar om att bygga relationer med ungdomarna och hjälpa dem att göra det de vill med sin fritid. Vi stödjer dem också i deras utveckling, med allt vad det kan innebära.

I min tjänst ingår också ett projektledarskap för ungdomsutbytesprojektet A Shared Future, där får ungdomarna lära sig mycket om ledarskap, självkännedom och ämnen som rör demokrati och samhällsfrågor.

2. Vad är det som gör att någon är en bra fritidsledare?
En bra fritidsledare är engagerad och älskar att möta ungdomar och utmaningar. En bra fritidsledare tycker det är kul att gå till arbetet och arbetar med mångfald och jämlikhet.

3. Får ungdomarna som är på fritidsgården vara med och bestämma vad som ska hända och vad man ska kunna göra där?
Självklart! Vi arbetar för ungdomarna och det är dom som vet vad de vill göra!

4. Vad tycker du bäst om med din stadsdel? (Som du jobbar i?)
Kraften som finns här, och mångkulturen. Ungdomar med rötter från många ställen i världen som bär på massor av kunskap och kan och vill så mycket!

5. Om du går till biblioteket, vilken avdelning går du till då?
Just nu går jag till avdelningen med skönlitteratur och lånar en bok av Renzo Aneröd.

6. Vad händer för kul hos er på fritidsgården i sommar?
Vi har planerat dagsutflykter, grillkvällar, bowling och annat skoj. Men självklart finns det utrymme för ungdomarnas önskemål. Vi har en Facebooksida som vi uppdaterar regelbundet där kan man se planeringen för de närmaste dagarna. Så bli vän med Vårvindens Fritidsgård så kan du hålla koll.

Under juli kommer också 10 ungdomar från Nordirland hit under två veckor, som en del av utbytesprojektet som jag driver, så det är fullt upp!

7. Om du hade obegränsat med pengar och fick ändra en sak på Vårvinden vad skulle det vara?
Anställa fler fritidsledare så Vårvinden kan vara öppet 7 dagar i veckan!

8. Skärp eller hängslen?
Skärp dig! ☺ 

1 kommentar: