onsdag 30 mars 2011

Det är vår, dags att GÖRA saker!

Idag skriver jag om två böcker som handlar om att göra saker. Den första heter 365 saker du kan göra, och om namnet är välbekant är det antagligen för att ni vet vem Navid Modiri är som driver bloggen 365 saker, eller så kanske ni har läst om bloggen när jag tipsade om den för längesen (här).

Hur som helst, sidan – och boken – är i alla fall en samling tips på en massa saker man kan göra. Det är inte Navid som har skrivit alla, utan vem som helst kan lägga upp sina förslag på bloggen. I boken 365 saker har Navid samlat ihop sina favoritförslag från bloggen på grejer att göra när man känner sig idélös – vad sägs om exempelvis säg upp dig från jobbet du hatar (nr 343); förbered dig själv på krig (nr 38), eller att göra gatukonst av filmjölk och mossa (inget nummer, sida 127 i boken – värt att kolla in, det är häftigare än det låter!). 

Förutom instruktioner till hur det hela ska (kan) gå till får du även info om beräknad tidsåtgång, kostnad, och för- och nackdelar med att utföra det.

Den andra boken kommer ganska högt upp på udda-listan, eller i alla fall ovanlighets-listan. Den heter Manga Cross-stitch: Make Your Own Graphic Art Needlework och är en intruktionsbok för – just det – hur du kan göra olika manga-mönster med korsstygnsbroderi. Kanske något även för den som inte brukar brodera? Bonus: förutom en massa sjyssta bilder på snygga mönster i boken, följer det med en instruktions-CD med tips, trix och annat man kan kolla runt bland. OBS. Boken är på engelska, så man kan behöva kolla upp vad något ord som har med sömnad och korsstygn betyder på svenska…

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar