torsdag 17 mars 2011

Bästa gangsterfilmen

Jag kan inte hålla mig och bara måste tipsa om den bästa gangsterfilmen som gjorts sedan... ja, nånsin? Jag pratar såklart om The Departed (låna här) med Leonardo DiCaprio, Matt Damon och Jack Nicholson i huvudrollerna.

Handlingen kretsar kring en ung polis, Billy Costigan (Leonardo DiCaprio). Han är en ung polis född i södra Boston och blir utvald att infiltrera gangstern Frank Costellos (Jack Nicholson) liga. Samtidigt som Billy försöker vinna Costellos förtroende gör en annan polis, Colin Sullivan (Matt Damon), snabb karriär hos delstatspolisen. Sullivan är också från Boston och plockas upp av den specialstyrka som ska få Costello på fall. Vad hans chefer inte vet är att Colin egentligen jobbar för Costello och ser till att gangsterbossen alltid ligger ett steg före polisen. Båda poliserna får leva ett farligt dubbelliv där de när som helst kan komma att avslöjas.
Snart inser både polisen och gangsterbossen att de har en förrädare i de egna leden. Frågan är bara vem det är och det blir en kamp mot klockan för Billy och Colin att avslöja den andre innan det är försent.

Dubbelspel, mord, gangsters och bra dialog - den här filmen är bättre än bäst. Se den!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar