söndag 30 september 2012

Spelet som botade min WoW-abstinensDet kom ut i våras och har varit i min PS3:a många timmar sedan dess. Nu är det hög tid att rekommendera spelet för er som missat det; Kingdoms of Amalur: The Reckoning!

Reckoning har hämtat mycket från World of Warcraft designmässigt. Både i high fantasy-utformningen av utrustning och menyer såväl som de gula utropstecknen över NPC:er (Non-Player Character), men spelet är också mycket snyggare. Exempelvis är alla områden i spelet unika trots att världen är riktigt, riktigt stor. Dessutom pratar alla hundratals questgivare och voice-actingen är oftast skitbra!

Världen är i jämförelse med exempelvis Skyrim (som jag också älskar) extremt high fantasy och lägger mycket mer tonvikt på att vara visuellt häftig än på realism. Samtidigt är både berättelsen och spelvärlden mycket utvecklad och originell, mycket tack vare att den amerikanske fantasyförfattaren R.A.Salvatore har skapat ramberättelsen.

Ett område som Reckoning utmärker sig särskilt på, i jämförelse med andra RolePlayingGames är det välgjorda stridssystemet. Striderna brukar vara det minst genomarbetade i fantasyspel men i Reckoning flyter de extremt bra. Dessutom är vapenarsenalen fantasifullt utformad och visuellt cool när man hackar sig igenom horderna av monster.

Med tanke på att det nu var ett tag sedan spelet kom ut så är det tydligt att det verkligen håller i längden. För dig som tycker om att uppleva häftiga strider och en engagerande och mäktig main-plot så rekommenderar jag Kingdoms of Amalur: The Reckoning starkt! Och till skillnad från World of Warcraft så går det att pausa...  


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar