tisdag 4 september 2012

Inte Twilight med varulvar

Nu är det en månad tills dess att Magnus Nordin kommer till Biskopsgården för att träffa några nior. jag har läst ett par av hans böcker men ska försöka hinna resten innan han kommer hit. Därför blir det mycket Nordin på bloggen från mig framöver. Den första jag vill tipsa om är Skuggvarelser (låna här).

Jag vill genast säga att det här är en bok man får ha lite tålamod med. Det tar några sidor innan saker börjar hända men om man väl ger den en chans sitter man snart fast. Det är en berättelse med lika delar kärlek och varulvar. Huvudperson är killen Daniel som bor på Gotland och jobbar på sin pappas bilskrot. Pappan super och Daniel får ofta köra hem honom från krogen när pappan druckit för mycket.
En sensommardag går det ett rykte i byn där han bor att några mystiska främlingar flyttat in i ett ödehus i närheten. Huset har stått tomt länge och är fullt med spindelväv, smuts och råttor. Vem skulle vilja bo där?
Svaret på den frågan får Daniel när en gammal skåpbil svänger in på gårdsplanen på bilskroten. Med i bilen finns en lång man med kritvitt hår och en tjej som är det vackraste Daniel någonsin sett. Hon har mörkt hår och ögon färgade som bärnsten. Vem är den där tjejen? Och finns det något samband mellan grannens halvt uppätna katt, en massa dödade hönor och främlingarna i ödehuset?
Det här är inte Twilight med varulvar utan i min mening något eget med en fin, omöjlig kärlekshistoria som ibland blir riktigt spännande. Det har även kommit två uppföljare, Blodets röst och Skuggvandrare, till den här boken.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar