måndag 24 september 2012

Parkour to the rescue

Nu blir det lite lättläst action. Den heter 23 minuter av James Lovegrove (låna här) och börjar med att den unge killen Taj är hemma hos gangsterbossen Logan med bevis på att Tajs pappa inte tjallat till polisen. Logan tror på bevisen men har tyvärr redan beordrat att pappan ska dödas av en lönnmördare. Mördaren har inte med sig någon mobil så Logan kan inte ringa men ger Taj en film inspelad på en smartphone som bevis till lönnmördaren att det beställda mordet är avblåst. Problemet är bara att Taj bara har 23 minuter på sig att ta sig hela vägen till pappans butik där mördaren väntar. Som tur är kan Taj parkour. Vet ni vad parkour är? Det är ett sätt att ta sig fram smidigt över hinder, att kunna hoppa och göra volter och klättra uppför hus.
Minuterna tickar ner och frågan är om Taj ska hinna fram. Inte blir det bättre när han får två poliser efter sig som vill gripa honom och ta honom till polisstationen…
Det är händelserikt det här och är en kamp mot klockan där Taj får använda alla sina kunskaper i parkour för att kunna ta sig fram mellan husen.

Här är lite parkouraction:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar