fredag 6 januari 2012

Zombiekriget är här!

OK, jag erkänner. Jag gillar zombies. Jag har sett och läst mycket där levande döda släpar sig fram och käkar inälvor. Men inget, jag menar inget, har kommit i närheten av Max Brooks bok Världskrig Z (låna här). Boken är en samling berättelser där överlevande från zombiekriget berättar vad de varit med om. Man skickas mellan jordens alla hörn, från det första zombieutbrottet i Kina, till myllrande massor av flyende människor i bergen i Indien, till slagfält där inte ens de mest moderna vapen gör någon nytta, till en avbruten kändisfest i Los Angeles.

Det känns verkligen som om det är sanna berättelser och att allt hänt på riktigt. Det här är ingen närstudie av blod och slafs utan snarare historien om hur vårt samhälle skulle reagera om det mest otroliga skulle hända. Inte sällan är det människorna själva som är ett långt värre hot än de levande döda. Då det är många olika röster gäller det att hålla tungan rätt i mun för att kunna hänga med. De olika berättelserna hänger ihop och bildar sakta en sammanhängande och skrämmande realistisk bild av zombiekriget.

PS. Glömde jag säga att boken håller på att filmas med Brad Pitt i huvudrollen? Här nedanför finns en trailer ett fan har gjort! DS.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar