torsdag 5 januari 2012

En legend.

Idag tänkte jag tipsa om en sportbok! How to skateboard and not kill yourself av Rodney Mullen, som är en legend inom skateboardvärlden. Han började som freestyle åkare men blev senare en av de kändaste och mest inflytelserika street åkarna (han är i och för sig en av de mest inflytelserika, om inte den mest inflytelserika, åkarna rent allmänt).

Han blev proffs redan 1980 och började då åka för skateboard företaget Powell-Peraltas team Bones Brigade (med bland annat Tony Hawk). Då var han bara 14 år gammal!

Han har uppfunnit massor av trick, trick som nu är standard (flatground ollie, kickflip etc) för alla som åker.

En biografi över en legend, som tar dig med in i Rodneys privatliv. Från hans barndom till nutid. Från en auktoritär pappa som inte vill att Rodney skall skatea (hans pappa tyckte att han skulle börja med…golf!) till en av världens kändaste och mest inflytelserika skateare.

För oss som inte kan så mycket om skateboardåkande får vi genom biografin lära oss massor om skateboardåkandets historia och utveckling, och för er som redan kan och är sålda kan ni fördjupa er i varför Rodney blev så bra (en gissning är för att han tränade målmedvetet typ hela dagarna, satt och funderade över hur han skulle utveckla sitt åkande och skapa nya trick) eller bara njuta av anekdoter ur hans liv.

Boken är på engelska, men på ganska enkel engelska så låt inte det avskräcka dig från att låna boken.

Här får ni ett klipp på en ung Rodney Mullen-

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar