tisdag 17 januari 2012

Som om nån skrivit om min gymnasietid

En av böckerna Gabriella valde till mig är Punkindustriell hårdrockare med attityd av Louise Halvardsson. Hennes motivering lyder:
"Tycker att titeln och omslaget är tufft och jag har hållit i boken och lånat hem den ett flertal gånger men aldrig läst den. Nu undrar jag - är den så bra som den verkar - ska jag låna hem den ännu en gång och faktiskt läsa den?"

Boken handlar om Amanda som går på gymnasiet och har svårt att passa in. Hon gillar inte solarietjejerna och inte heller esteterna som alla ser annorlunda ut på precis samma sätt. Hon vill gå sin egen väg men det är lättare sagt än gjort. Hon festar, tänker på sex och drömmer om rocksångaren Danny Demon. Hennes guide blir den äldre kompisen Kim som bott i London och har svar på det mesta om sex, killar och sprit.


När jag läser den här boken känner jag igen mig en hel del från min egen gymnasietid. Halvkassa villafester, om drömmarna om att vara annorlunda utan att riktigt lyckas och rädslan att dö som oskuld. Det är bra skrivet och rekommenderas till alla som någon gång lyssnat på Guns n' Roses (som är ett måste som soundtrack).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar