torsdag 5 maj 2011

Reservera mera!

I förra inlägget la Filip ut en lista på de TV-spel vi köpt in till biblioteken i Göteborg under april, och som nu finns att låna. Det är en skitbra lista att titta på om man vill låna något spel, men inte vet om det är inköpt eller inte.

Alla nya spel skickas de runt mellan de olika biblioteken i Göteborg,  de åker dit någon har reserverat dem. Och sedan när du lämnar tillbaka ett spel, så stannar det kvar på det biblioteket där du lämnade det, om ingen annan har beställt det.

Just därför är det så himla bra att använda Göteborgs bibliotekskatalog för att reservera/beställa de spel du vill ha, eftersom det inte alltid finns inne på ditt bibliotek. (Om någon till exempel har lämnat tillbaka ett spel på Biskops bibliotek, så står det kvar där tills någon beställer det till ett annat bibliotek). Du kan beställa antingen från bibliotekets datorer, eller hemma.

Om man glömmer av vilka nya spel som finns kan man också gå in på katalogen (Gotlib kallas den), och sen trycka på rubriken allra längst ner på sidan där det står Nyhetslistor. Sen går du in på TV-spel, och får se en lista på de senaste inköpta spelen, som du kan reservera/beställa. Bra va?!

PS. Du kan såklart också fråga en bibliotekarie vilka nya spel det finns, eller be den personen hjälpa dig att beställa!

PPS. Under Nyhetslistor kan du också se vilken ny manga, fantasy, böcker på svenska och engelska, och filmer som finns inköpta!

1 kommentar: