tisdag 8 februari 2011

Kärleksveckorna del 1

En bok som gjorde mig helt mysig var Sofia Nordins Det händer nu (som du kan låna här). Den handlar om Stella, som är en av de tuffa tjejerna i sin klass – men hon är inte av den taskiga sorten. Stella är klassens ”drottning”, hon som alla tjejer vill vara som, och killarna är intresserade av. Men Stella är inte intresserad av någon av dem. Hon vill bara umgås med Sigrid – och helst som annat än vänner. Men hur säger man till sina kompisar att man är en tjej som gillar tjejer? Och hur säger man till tjejen man gillar att man är kär i henne?! Stella är övertygad om att alla kommer tycka att hon är konstig, och vet inte vad hon ska göra av sina känslor för Sigrid.

Boken handlar om att det är precis så underbart, precis lika mycket pirr i magen, precis lika mycket spänning och förväntan – och precis lika jobbigt – att vara tjej och kär i en annan tjej, som det är att vara tjej och kär i en kille. Fast kanske inte riktigt ändå. För alla i omgivningen verkar inte tycka att det är samma sak. Ska man våga, hur ska man våga, och när ska man våga, säga allt det där som man tycker om någon?

Bra kärleksfaktor på dessa två häftiga tjejer som brottas med alla vanliga tonårs-, föräldra- och kärleksproblem, men samtidigt vågar gå sin egen väg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar