tisdag 22 februari 2011

Droger och misär

Requiem for a dream (låna här) är en sån film jag sett en gång, men inte kan glömma och som jag aldrig kommer att palla att se igen. Så bra är den. Och så jobbig.

Det är ett drama och temat i filmen är droger, och det är verkligen ingen drogromantik vi talar om.
Det är smutsigt, miserabelt och hemskt.
Harry och Marion är ett par och tillsammans med deras kompis Tyrone knarkar (heroin, amfetamin etc) de och dagdrömmer om bättre tider.
Samtidigt som de missbrukar heroin så langar de heroin för att nå sina drömmar om rikedom, men de spenderar vinsten samt får slut på heroin. Och de har inga pengar att köpa nytt för…
Filmen handlar även om Sara, Harrys mamma, som är änka och drömmer om att få vara med i tv. När hon får ett telefonsamtal av en person som påstår att hon har blivit utvald till att vara med på en tv-show vill hon vara snygg när hon skall vara med på tv och blir besatt av att bli smal. Saras bruk av bantningspiller blir snabbt ett missbruk.

Härifrån blir det bara värre och värre för alla inblandade…

Det känns verkligen när man ser den här, det gör fan ont i mig bara av att kolla på trailern.
Filmen är inte bara bra, den är även snygg och skådespeleriet är riktigt bra det med.
Filmen har 15års gräns och är inlagd i vår katalog som vuxenfilm, så om du skall beställa den får det vara på ett vuxenkort, om den finns inne på biblioteket vid dig så får du låna den om du är 15 eller äldre.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar