tisdag 15 februari 2011

Filmdags i soffan

Passa på att kolla på film under sportlovet! Mitt kärlekstips i form av film är Slumdog Millionaire. Den handlar om Jamal, en ung kille som är med i den indiska versionen av Who wants to be a millionaire? Det verkar otroligt att Jamal, som är en föräldralös unge som kommer ifrån slummen, kan så mycket och innan han kommer till final blir han tagen till förhör och misshandlad av polisen, som vill att han ska avslöja hur han har ”fuskat” för att kunna veta alla svaren.

Men Jamal har inte fuskat, vid varje fråga när han tänker efter för att komma på svaret, får vi se en kort återblick av olika delar av hans liv, som förklarar hur han har kunnat få reda på just det här svaret. I de här återblickarna får vi också följa hans olyckliga kärlekshistoria till Latika, som bor med en otrevlig och våldsam man som förbjuder henne att träffa Jamal, och hindrar henne när hon försöker.

Den här filmen är mitt kärlekstips för att den inte är den klassiska, söliga och förutsägbara Hollywood-kärleksfilmen där man vet att de två kära kommer att få varandra i slutet – i den här filmen är ingenting självklart, det är spännande hela tiden, och man sitter och håller tummarna hårt för att Jamal och Latika ska träffas igen på slutet! Om de gör det? Du får se filmen för att få veta…

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar