fredag 8 februari 2013

Only väg is upp av Emmy Abrahamson

Filippa Karlsson har precis tagit studenten och är på väg upp i livet.
Hon åker till London för att förverkliga sin dröm. Att bli skådespelerska. Och hon är på god väg då hon ska provspela på en av de finaste teaterskolorna i London. Men allt går inte riktigt som hon har tänkt sig.
Istället för det lilla mysiga rummet som hon tror att hon hyrt den första tiden. Möts hon av en madrass på ett golv i ett mycket litet rum som hon delar med en annan tjej. Inte är det heller speciellt enkelt att hitta extrajobb. Som 19-åring utan någon speciell arbetslivserfarenhet är det svårt att ens få det enklaste jobbet. Men efter att ha förfinat sitt CV något med erfarenheter som hon egentligen kanske inte har. Får hon tillslut ett jobb på kontor, där hon får kontrollräkna siffror och koka te efter alla konstens regler. Att hennes chef verkar ogilla henne är bara ytterligare ett av alla missöden i hennes liv.

En kväll när hon är ute med några kompisar träffar hon drömkillen som visar sig vara rockstjärna. Livet leker. Hon har ett jobb, en pojkvän som är rena drömmen och snart ska hon få provspela. Livet kunde inte vara bättre, eller? 
Man får följa Filippa i hennes försök att hanka sig fram i London medan hon väntar på att provspelningen ska bli av. Trots sina första försök, hittar hon tillslut en bättre lägenhet och finner fina vänner som hjälper henne. Och om hon kommer in på skolan? Ja det får ni själva läsa boken för att få veta.
Boken är lättläst med ett bra flyt. Den är dessutom ganska rolig och igenkänningsfaktor är på sina ställen hög för alla som varit 18-19 år och för första gången ska stå på egna ben. Det enda jag har emot boken är att Filippa framstår som väldigt naiv många gånger, både när det gäller jobb och privatliv. Trots det ser jag fram emot nästa bok om Filippa och hennes liv i London. Onlya väg is upp är första delen i en tänkt trilogi.

 Låna gärna boken på biblioteket!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar