måndag 14 maj 2012

Boing! Dagens speltips!

Ända sedan jag spelade klart Mass effect 2 för nåt år sen har jag längtat efter uppföljaren. Det handlar om en serie science fiction-rollspel där allt man gör påverkar handlingen, som vilka (kärleks)relationer man får och vilka allierade man kan räkna med. Det är action och svåra val mixat med aliens och rymdskepp som serveras med en förjävla bra story.

I Mass effect 3 har ens fiender the Reapers invaderat jorden och du är den ende som står mellan dem och en utplåning av allt mänskligt liv, ja allt levande liv i galaxen. Tyvärr bråkar de olika kulturerna i galaxen med varandra och ser bara till sitt istället för det större hotet. Det gäller att använda hjärnan och avtryckarfingret för att samla sina gamla stridspolare, få ihop resurser för att slå tillbaka Reapers och slutligen ena de olika kulturerna för att dra ihop en armé som är stor nog att slå tillbaka. Att kunna snacka, välja rätt i tuffa valsituationer och leta resurser blir lika viktigt som att få in ett headshot.

...ja, just det. Sa jag att jag inte hunnit spela det än? Det ska jag göra nästan all vaken tid i veckan när jag är själv hemma.

UPDATE: Har nu börjat spela och igår spelade jag tills jag bokstavligen somnade i stolen. Så bra är det. Du blir inte besviken. Jag lovar.

jaja, blabla - här är en trailer!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar