tisdag 4 oktober 2011

Som ett glas ljummen Cola

Efter att ha läst Hur svårt kan de va? av Knutsson & Magnusson (låna här) får man samma känsla som när man druckit ett glas ljummen Cola. Det är inte jättegott men det funkar i brist på annat.
Boken skildrar livet i en högstadieklass från fyra olika personers perspektiv. Det är den lite tuffe ensamvargen Daniel som går på fester med sina äldre kompisar, den populära Julia som alla ser upp till, tönttjejen Edith som försöker bli kompis med Julia och berättelsens mittpunkt, den mobbade killen Björn.
En dag dyker inte Björn upp till skolan och Daniel ser honom utanför psyket. Vad är det som har hänt? Har Björn försökt ta livet av sig? Och varför säger läraren att Björn är i Florida med sin familj? Något skumt pågår och sakta men säkert börjar Daniel, Julia och Edith nysta i vad som egentligen pågår.

Det är ganska lättläst med korta kapitel som har olika stil beroende på vem som berättar. Det är inte en jättespännande berättelse och karaktärerna känns lite ytliga men boken funkar som underhållning för stunden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar