tisdag 16 mars 2010

När du blundar tittar jag

När du blundar tittar jag (låna här) av Gunnar Ardelius är både rolig och tragisk på samma gång. Huvudperson är en kille som heter Harry och han lever ett något komplicerat liv. Hans pappa har lämnat den psyksjuka mamman och skaffat sig en ny familj. När mamman ligger inlagd på psyket bor Harry själv i den tomma lägenheten i Stockholm och betalar räkningar med de pengar som pappan trycker in genom brevinkastet på nätterna. Pappan är feg av sig och vill inte träffas ansikte mot ansikte.
Ljuset i Harrys liv är flickvännen Sally men hon tar tåget till Berlin för att plugga i den tyska huvudstaden. Ingen katastrof i sig kanske men när Harry kommer på besök är något annorlunda. Hon är distanserad och mer sugen på att upptäcka världen än att vara tillsammans med Harry. De glider i sär och kärleken tar slut.

Olycklig tar han tåget tillbaka till Stockholm där de enda som kan få honom glad igen är hans småknasiga farfar och hans vän Valentin som har en väska fullpackad med vin.
Temat för boken är olycklig kärlek och om hur människor i ens närhet kan hjälpa en igenom den svåra tiden efter att man blivit dumpad. Hur nattsvart allt än känns finns det alltid ett ljus i slutet av tunneln.

Jag gillar den här boken så stick iväg och låna den!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar