måndag 22 mars 2010

Do you have to kill your personality, first, before you can kill other people?

Boken Numera negerkung är skriven av Kevin Frato och är något av både det mest underliga och roligaste jag läst på bra länge. Den påminner helt enkelt inte om nåt annat jag läst.

Jaja, en sak i taget. Huvudpersonen heter Harley och är en 17-årig amerikan som tar värvning i armén för att slåss i Irak. Han får kalla fötter och ångrar sig. Istället lämnar han USA och deserterar till Sverige där han söker asyl. Han hamnar i förorten Jordbro och får lära sig svenska som andraspråk. Man får följa hans liv genom de brev han skriver till sin flickvän i USA, Giuliana, och till sin bror Joey, som är soldat i Irak. Under sitt nickname Lay-Z drömmer han stora hiphopdrömmar som är fyllda med snygga tjejer och blingbling. Något som ligger ganska långt från verkligheten.

Boken är skriven både på engelska och svenska och språken varvas med varandra. Det är roligt och väcker tankar när Harley tar ut sin ilska på ett felaktigt krig och ett ruttet amerikanskt samhälle i sina brev samtidigt som han som Lay-Z skriver galna historier om hur han blir antastad av kvinnliga fans och lever som världskänd artist.

Läs - det här är inte en bok man glömmer i första taget!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar