tisdag 22 mars 2011

Kommer allt förändras?

Jag är vanligtvis inte så inne på science fiction, ärligt talat är jag är ganska mycket av en science fiction-n00b. Men den här boken tyckte jag väldigt mycket om, och kan förhoppningsvis andra n00bs och rookies göra, såväl som ni som redan är väl insatt i science fiction-världarna.

Boken När allt förändrades är sammanställd av John-Henri Holmberg, och består av 17 olika historier (på mellan 5 till 30 sidor styck) skrivna från 1950-talet fram tills nu. Bara det är intressant - det är kul att läsa hur man för 50 år sen tänkte sig att framtiden kunde se ut!

Historierna varierar mycket i ämne och vissa utspelar sig på jorden och vissa på andra planeter, och de varierar mycket i hur man tänker sig framtiden. Några berättelser är roliga, några sorgsna, några filosofiska och ställer frågor kring hur vi lever. Vad berättelserna har gemensamt är den klassiska kampen mellan gott och ont, även om den utspelar sig på en massa olika sätt, och allihopa verkar även bära med sig en önskan eller ett hopp om att framtiden bär med sig mycket godhet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar