torsdag 31 mars 2011

Gangstersagan tar slut

Jag har precis läst klart Drakens skugga av Kim Olin (låna här). Det är den avslutande delen i en serie böcker som handlar om Simon, en ung kille som hoppat av skolan och istället blivit kriminell i den slitna stadsdelen Pulverland. Har ni inte läst de andra böckerna föreslår jag att ni läser dem innan ni läser vidare annars åker ni på en spoiler av det mer feta slaget.

Som sagt, det börjar dra ihop sig till en avslutning på den här gangstersagan. Simon, som både hunnit störta en av Pulverlands gangsterbossar och sitta av en vända i fängelse, är tillbaka ute på gatan. Han är ute efter hämnd på Pulverlands nya boss Jonathan Pilman som satte dit honom för ett mord han inte begått. Till sin hjälp har han sin tjej Elsa, den gamla gangsterbossen Tobias Fleming som han en gång förrått och en mystisk krypskytt som heter Sandrine. Men frågan är hur de ska komma åt Draken, som Pilman kallas. Ingen vågar snacka eller än mindre göra något. Inte langarna, gängen eller pundarna i parken. Ingen. De är helt ensamma och oddsen ser minst sagt bleka ut.

Det här är en lättläst historia där trådarna från de tidigare böckerna knyts ihop. Jag tycker författaren Kim Olin lyckas rätt bra med det och han/hon (namnet är påhittat och ingen vet vad författaren egentligen heter) stoppar in en twist i berättelsen som funkar riktigt bra. Det blir action i en smutsig och kall gangstervärld där frågan är vem man kan lita på.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar