onsdag 16 juni 2010

Twilight med varulvar

Det borde vattnas i munnen på alla Twilight-fans när man pratar om boken Frost av Maggie Stiefvater (låna här). Det är lite samma stämning i boken med omöjlig kärlek och övernaturliga inslag (dock i form av varulvar).

Grace blev attackerad av vargar som liten och räddades i sista sekunden av en av vargarna. En varg som hon kommer att se som hennes varg, en varg med vackra gula ögon. Sedan dess har hon varit som besatt av den flock vargar som lever i skogen bredvid hennes hus och som ylar om vinternätterna.

En dag dödar vargflocken en rik kille som heter Jack Culpeper och en klappjakt på vargarna börjar. Ett gäng jägare beger sig in i skogen med laddade gevär och snart knallar skotten. Grace blir förtvivlad och försöker få dem att sluta. Hon ljuger ihop en historia om att hennes kompis är i skogen och fotograferar och blir sedan eskorterad hem av sheriffen. När Grace väl kommer hem hör hon en snabb, ojämn andhämtning. Hon följer ljudet upp på altanen och där ligger en naken kille, smutsig och skadeskjuten med blod överallt. På något omöjligt vis vet hon att det är hennes varg, omvandlad till en kille med lång, mörk lugg. Låt kärleksdramatiken börja!

Det är en intressant historia om omöjlig kärlek mellan en vanlig tjej och en kille som förvandlas till varg om vintrarna (och som tål nästan vad som helst). Som sagt, gillade du Twilight så läs Frost. NU!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar