tisdag 29 juni 2010

Riktigt, riktigt bra serie med fånigt namn

Det är inte så ofta som jag läser serier längre men nu har jag hittat en ny favorit. Den heter (lite fånig titel kan man tycka) Zorn & Dirna: Valsverken (låna här). Den har ett spännade omslag med en krigare, ett par barn och en massa zombies som lovar mycket och serien lyckas också leverera. Det är en fantasyhistoria som utspelas i ett land där döden upphört att existera. Människor åldras även om de inte kan dö och kroppen börjar ruttna. När det gått för långt är människorna skyldiga enligt lag att inställa sig till valsverken, en helvetesliknande fabrik där de zombieliknande människorna förstörs genom att huvudena kapas av (det är enda sättet att dö).

Alla är inte så pigga på det och bryter mot lagen. Det är där zombiejägaren Seldnör kommer in i bilden. Han har som jobb att fånga alla dem som börjat ruttna men inte vill förstöras. Nu har han fått ett annat, mycket viktigare uppdrag. Han ska vara livvakt åt syskonen Zorn och Dirna. De har en väldigt speciell talang - de kan med den enklaste beröring döda. I ett land där döden inte finns (i stort sett) är det här en sensation och syskonen behöver skydd. Seldnör får att stå i då syskonen dödar sin lärare Erken och rymmer.

Seriealbumet är första delen i en serie böcker där det hittills kommit ut två på svenska. Det är snyggt tecknat med en intressant historia om ett land där döden inte finns och det är på sina håll riktigt blodigt. En grym serie kort och gott!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar