måndag 10 maj 2010

Kråkflickan

Mobbning är aldrig kul men revansch på mobbare är desto roligare. Dessa två ingredienser är huvudtemat för Kråkflickan (låna här) av Kate Cann. Den handlar om Lily, en mobbad outsider i skolan.

Under vårterminen var hon mycket frånvarande pga. all mobbning som tog knäcken på henne. Det var framför allt ett tjejgäng, Parkway-gänget, som varit på henne och retat henne för att hon var tjock och udda men även killarna sa elaka saker eller behandlade henne som luft.

Nu börjar höstterminen och Lily känner sig mer ensam än någonsin. Ingen pratar med henne på hela första skoldagen. Hon känner sig ledsen och på vägen hem bestämmer hon sig att gå in i skogen. Väl där träffar hon på en underlig kråka som tigger godis av henne. Det blir början på en vänskap mellan Lily och skogens kråkor. De kommer alltid när hon går ut i skogen och de ger henne självförtroende. Hennes enda kompis Marsha börjar prata med henne igen och Lily får reda på att det ska vara en halloween-fest. Lily bestämmer sig. Festen ska bli hennes sätt att få revansch på dem som mobbat henne. De ska få sitt livs överraskning…

Den här boken är en spännande historia där man får följa den mobbade Lilys vänskap med kråkorna och hennes vilja till revansch. Ska hon lyckas eller kommer alla bara att skratta åt henne? Boken är lättläst med luftig stil och går snabbt att läsa. Det finns även en fortsättning, Kråkflickans återkomst. Läs!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar