fredag 21 maj 2010

En hög med ungdomsböcker har anlänt

Ett gäng med ungdomsböcker har kommit till biblioteket, bl.a. Natthimmel av Sofia Nordin (låna här), deckaren Afrodite och skulden av Ritta Jacobsson (låna här) och fotbollsboken Drömmar som krossas av Bengt-Åke Cras (låna här).

Vi har även fått in senaste delen i Pernilla Geséns serie om klass 7B. Den heter Det som gör ondast och på ungdomsbibliotekariernas blogg Collaget skrev Anna såhär om boken:

"Jag gillar serier, många böcker om samma människor. Så att det inte tar slut så snabbt. Speciellt när man gillar människorna är det bra när det räcker lääänge. Och gillar människorna gör jag i serien om klass 7B av Pernilla Gesén. Del ett hette "Sommaren innan sjuan" och böckerna skildrar en månad i taget under det första året på högstadiet.

Nu har vi kommit till den åttonde boken som heter Det som gör ondast, och det är blåsig februari. Hanna blir smalare och smalare och försöker döva ångesten med att äta ännu mindre, Paulina orkar inte se och höra sin mamma och pappa som hon anar är på väg åt skilda håll, Rozanna vacklar i sin kärlek till Nicholas och Nicholas vill inte förstå vad det betyder att Rozanna hellre väljer bandet än honom. Och sen har vi Kalle som börjar få syn på andra tjejer än Tessan, äntligen! Tessan däremot har svårt att acceptera Amira, som är alldeles för nära deras gemensamma bästis Paulina.

Det handlar alltså om kärlek, vänskap, musik, familj, skola, sport och en hel massa mer. Jag gillar verkligen den här serien och tycker om alla karaktärerna, fastän de inte alltid är så himla snälla. Lite som det är i verkligheten alltså. Det enda jag inte riktigt gillar är omslagen på böckerna, de känns lite...mja, inte bra helt enkelt. Någon annan som har läst? Vad tycker du?
Kolla om boken finns att låna här."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar