måndag 3 november 2014

Svensk synd


Det här är en galet spännande bok som handlar om Otto, fjorton år, och hans mamma som för typ hundrade gången flyttar till ett nytt samhälle. Platsen heter Ryda och finns knappt att hitta på någon karta - vilket är perfekt för Otto och hans mamma som försöker gömma sig för Ottos pappa som hotat att han ska döda dem.

I Ryda flyttar de in på ett motell som sköts av Märta och hennes dotter Monica som är lika gammal som Otto och efter ett pinsamt första möte mellan Otto och Monica (han råkar se henne i duschen) blir de så sakteliga vänner. Men det visar sig snart att Ryda inte är som en vanlig liten håla utan snarare en galen plats där nästan alla är med i sekten Evigheten som styrs av pastorn Jacob Tyler.

Eftersom Otto är van vid att börja om så tror han sig veta hur han ska göra första skoldagen - men i Ryda är ingenting som på andra platser. När Otto blir misshandlad av några andra elever på skolan rycker skolans personal på axlarna - eftersom Otto inte är med i Evigheten är han en syndare - och får väl skylla sig själv?!
Svensk synd är en bok som både är väldigt spännande och otäck med många galna karaktärer men det är också en bok som handlar om kärlek, vänskap och om att passa in.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar