fredag 2 maj 2014

Hejdå Filip. Hej Emma.

 Idag jobbar jag min sista dag på ett tag. Jag skall nämligen vara föräldraledig! Jag kommer vara borta ett år. Då skall jag hänga med min dotter och bara ha det så jäkla gött. Läsa böcker och härja, vara störiga på diverse bibliotek, kladda ner hela köket mat med mera!

När jag är borta kommer Emma att jobba för mig.
Här nedan kommer en väldigt ingående intervju så ni har stenkoll på vem Emma är!

Enligt dig - vilken är världens mest överskattade bok? 
Det måste vara Den allvarsamma leken av Hjalmar Söderberg! När jag läste den som 18 år någonting kröp det i huden av frustration. Dessa vuxna människor som blandade ihop kärlek med komplicerade sociala spel och rädsla för vad andra ska tycka... Total klaustrofobi! Möjligen kan en ha nytta av boken om en vill ta reda på hur krångligt det här med kärlek kunde vara bland de övre samhällsklasserna under tidigt 1900-talet. Men vill en läsa en bok om människor som vågar älska och leva livet så är det mycket bättre att läsa ”Jag är ju så jävla easygoing” av Jenny Jägerfeld från 2013.


Vad skulle du göra om du inte jobbade som bibliotekarie? 
Specialpedagog såklart! Vem skulle inte vilja lära sig allt om hur olika hjärnor fungerar och är smarta på olika sätt?

Vad gillar du mest att läsa för något?  
Feministiska serier med mycket oneliners eller samtida poesi när livet är stressigt – en läser snabbt och sen ligger texten där och bearbetar hjärnan när en sover. Mycket effektivt. Men ibland måste en ju faktiskt stänga ner omvärlden och ge sig själv lite mer sammanhängande lästid, och då plöjer jag ungdomsböcker. Det flesta genrer funkar, så länge den som skriver har något viktigt att berätta.

Vad ser du mest fram emot att jobba med under året?

Att bokprata för hög- och mellanstadie elever igen! Har verkligen saknat detta sedan jag slutade som skolbibliotekarie i Botkyrka. Sen är ju det där biljardbordet på fritidsgården en trappa ner väldigt lockande…

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar