torsdag 13 december 2012

Magi och en räv

Det har kommit en ny spännande och lättläst bok från E. E. Richardson: Svarta Ben.

17 åriga Tony jobbar i hans farsas magiaffär. Alltså, en riktig magiaffär. Dom säljer riktiga besvärjelser och annat smått och gott. Bland annat har dom en stående beställning från en varulv. En gång i månaden lämnar de över ingredienserna till en trollformel som gör att varulven ser ut som en räv istället för en varg vid fullmåne. Mycket användbart om man vill vara lite diskret. Och om man vill att det skall fortsätta att vara som så att det bara är ett fåtal i staden som känner till att magi inte är något som hör till gamla sagor utan att det finns på riktigt.

Iaf, Tonys farsa är bortrest, han har redan varit borta några veckor när boken börjar och Tony kommer till affären som vanligt. Men idag ligger det ett paket och väntar på honom. Tony öppnar det och finner en skum, svartfärgad, dödskalle med stora krökta horn på i paketet. Av Jazz, som jobbar i affären, får han reda på vem som lämnat paketet där. Det är en kvinna, Robin, som jobbar på ett college i närheten. Egentligen skulle dödskallen till Tonys pappa, men eftersom han är bortrest så Tony åker dit och snackar med henne.

Väl på plats råkar han väcka skallen till liv. Den tillhör en minst sagt arg och ond demon. De lyckas få den att somna igen. Men det visar sig att några försöker väcka demonen till liv och de är ute efter dödskallen. Dödskallen behöver de för att kunna väcka demonen igen.

Tony måste se till att de inte lyckas. Men det är inte så lätt, Tonys pappa är bortrest och han måste klara av det på egen hand. Och han har ont om tid. Tur att Tonys farsa iaf lärt honom en hel del om magi under hans uppväxt...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar