torsdag 23 augusti 2012

Norska tricks

Idag tänkte jag tips om en lättläst bok av norska författaren Bjørn Sortland. Jag har tidigare tipsat om hans bok Alla har ett hungrigt hjärta.

Tricks, som boken heter, handlar om 16 åriga.. hmm, jag kommer inte ihåg vad han heter. Jag tror faktiskt att man inte får reda på hans namn i boken. Strunt samma. Killen bor iaf i Norge, ute på landsbygden nånstans.

De har haft en amerikansk utbytesstudent, Janice, boende hos sig i snart ett år. Och han är kär i henne och har varit det i smyg hela året. Men han har inte vågat säga något. Egentligen har de knappt pratat med varandra, det blir liksom inte av. Dels för att han inte vet vad han skall säga men också för att hans syrra Gunn och Janice blivit så bra vänner att hon typ har monopol på Janice sällskap. 

Nu skall Janice snart åka tillbaka till USA och det är nu eller aldrig som gäller. Men han vet inte hur han skall gå tillväga, han ber sin kompis Ruth om hjälp. Och med hjälp av hennes råd börjar han planera för hur han skall få Janice på fall.

Men, som vanligt, blir det kanske inte riktigt som han tänkt sig...


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar