torsdag 27 januari 2011

Fryshusets ungdomskonferens del 3


Nu har vi varit på Fryshusets Ungdomskonferens i dagarna två. Och förutom sprungit på föreläsningar, workshops, open space-övningar och politiska debatter, har vi även stått där och gjort reklam för oss själva (Göteborgs ungdomsbibliotekarier) och biblioteken i Göteborg. Just biblioteken kom upp som en punkt deltagarna på konferensen tyckte var något bra, fast det fanns ett visst missnöje över att vi inte har längre öppettider. Sådan ”kritik” är himla kul att få – att någon vill att man ska ha öppet fler timmar om dagen! Vi hoppas att det kanske kan bli så någon dag, och förutom det fortsätter vi såklart att jobba för att ni ska känna er välkomna och hemma på biblioteket hemma hos er, och att det ska finnas sjyssta grejer där!

Nog med skryt om oss själva. Nu ska jag istället skryta lite om de ungdomar som kom till vårt utställningsbord på konferensen. Där kunde man pröva på kylskåpspoesi, och vi fann några mäktigt duktiga diktare (eller de fann oss)! Här kommer några smakprov på verser som satt på vår whiteboard vid dagsslutet:



Man kunde även sätta upp post-its med förslag på vad man ville se/ska finnas på biblioteken. Här var en persons förslag:


Fantastiskt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar