lördag 5 december 2009

Med kniven mot strupen

Robert Swindells har skrivit många bra ungdomsböcker de senaste åren. Min personliga favorit är Skyddad identitet där en ung kille upptäcker att hans bror är en seriemördare (spännande, spännande!). Nu har han kommit med en ny bok som heter Knivsegg. Det är en bok om rädsla, stolthet och mobbning.

Huvudpersonen Sam är inte speciellt populär på skolan han går på. Han och bästa kompisen Tim gör sitt bästa för att undvika det gäng, Hajarna, som bossar på skolan. Hajarnas ledare heter Cecil True och Sam mobbade honom när de var små och är nu livrädd att Cecil ska ge igen. Hur ska de kunna skydda sig mot gänget och helst bli mer populära på samma gång?

Tim verkar ha kommit på lösningen när han skaffar sig en kniv. Sam blir inspirerad och när han är hemma hos en gammal man för att hjälpa till stjäl han en kniv. Plötsligt känner han sig betydligt tuffare och modigare. Frågan är bara om kniven är lösningen på hans problem?

Boken är lättläst och inte speciellt tjock. Det är spännande och ställer aktuella frågor - kan man bli tuffare med hjälp av en kniv eller är man egentligen lika feg ändå?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar