torsdag 15 september 2011

Topp tre TV-spel

Här kommer en toppen topplista! Topp tre TV-spel som man kan låna på bibblan. Skulle jag skriva en imorgon så skulle den med största sannolikhet se annorlunda ut...


1: Portal 2

Portal 2 är ett helt underbart pusselspel. Upplägget är enkelt: ta dig genom banan genom att skapa portaler som du kan förflytta dig själv samt objekt igenom.

Du har en portal-pistol som skjuter en blå och en orange portal, vill du tex ta dig över en avgrund så skjuter du ena portalen på exempelvis golvet vid dig och den andra på väggen på andra sidan avgrunden. Det är grunden, sen finns det diverse hjälpmedel såsom kuber du kan använda till att lägga på knappar som behövs tryckas ner, vätskor med olika egenskaper (studs, halka m.m.) som du kan täcka en yta med med mera. Ibland får man verkligen tänka till för att kunna klura ut hur man skall lyckas ta sig vidare. Men det finns alltid en logsik lösning. Och det är riktigt roligt att faktiskt få tänka till ordentligt.

Spelet är dessutom fullt av rolig och nördig humor och det finns ett schyst co-op läge så ring över en kompis med!2: Borderlands

Postapokalyptisk miljö, i princip obegränsat antal vapen man kan hitta (vapnen slumpgenereras), man kan levla samt uppdatera förmågor och man kan spela co-op. Utvecklarna kallar det för en "role-playing shooter" och jag tycker det är en bra beskrivning. Grafiken är ganska serieteckningsaktig utan att det ser fånigt ut, tvärtom gör det spelet riktigt snyggt.

Man kan välja mellan 4 olika karaktärer som har olika specialförmågor samt är extra bra på vissa vapensorter.

Spelet är fullt med uppdrag man kan göra, både uppdrag som hör till handlingen och sidouppdrag för samla xp, vapen och för att det är sjukt kul.

Spelet går ut på att hitta ett oöppnat Eridian Vault, det finns på den nu övergivna, föredetta gruvplaneten Pandora. Har jag för mig, jag fokuserade mest på att panga och att levla..3: WWE All stars

Sjukt roligt Westling-spel där man kan bryta mot naturlagarna och byta riktning mitt i ett hopp eller hoppa typ 10 meter. Vissa ser det som buggar, jag ser det som helt underbar underhållning.

Hitta din favorit stil, hitta din favorit karaktär (eller gör en egen!) och spöa, under glada skratt, dina polare!

Spelas helst med en till fyra kompisar.

Kör extrem rules för att kunna använda dig av kryckor och plankor när du vill fega dig lite.
Bubblare: Left 4 Dead, Fifa 11, Red Dead Redemption,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar