onsdag 8 juni 2011

Gagaga, ohlala

Är du en av de som inte kan få nog av Lady Gaga? Räcker det inte med TV, tidningar officiell hemsida och fanpages? Det finns såklart böcker också! Än så länge finns en av dem på biblioteken i Göteborg - nu kan du lära dig allt du ville och inte ville veta om Lady Gaga - och såklart förtjusas eller förfasas av fotografierna.

Boken är på svenska och handlar både om hur Lady Gaga kom att bli det fenomen hon så snabbt blivit, och om hur livet i rampljuset kan vara. Är det alltid så häftigt?

I det inledande kapitlet konstateras det att Lady Gaga blivit väldigt känd väldigt snabbt - och trots att hon ger oerhört många intervjuer och svarar på många frågor varje dag vet man inte särskilt mycket om hennes bakgrund, som hon helst bara berättar kort om. Kapitelet inleds med ett stycke som jag tyckte var ganska roligt:

När hon ger intervjuer och säger "Jag lever och andas mode" så lurar hon kanske andra, men hon lurar inte mig, säger Jon Sheldick, en tjugofyraåring med runt ansikte som kände henne när de pluggade på New York University och vars vänner var med i Stefani Germotta Band. "Jag försöker inte vara nedlåtande", fortsätter han, "men hon var alldeles normal." (Det här är något av det elakaste estetelever kan säga om varandra.)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar