måndag 6 juli 2009

Tillsammans!

Ska tipsa om en bok-trilogi som är skriven av Denise Rudberg. Nyckelord för de här böckerna är kärlek, vänskap och familjebråk. Något för alla er som letar efter underhållande kärleksböcker som samtidigt har en lite mer allvarlig underton.

Den första boken heter Tillsammans och handlar om tre ungdomar i Stockholm, som vi kan se här på omslaget. Alexander lever ett på ytan perfekt liv med rika föräldrar, dyra kläder och går i en privatskola. Men pappan, som är en diplomat som reser mycket, är ofta arg och våldsam och slår Alexander och hans mamma. Lillasystern Andrea har hittills klarat sig men det är bara en tidsfråga innan också hon drabbas.
Theresa är tjejen som bor i en husbåt tillsammans med sin pappa Thorleif. Hennes mamma har dött i cancer och pappan är en periodare som ibland dricker för mycket och kommer försent till jobbet.
Jakob är en sportkille med en känd mamma, Coco, som har ett eget matlagningsprogram på TV. Han springer långt varje morgon och är en riktig träningsnarkoman. Nu under sommarlovet ska han tvingas vara med i sin mammas TV-program där ungdomar lagar mat tillsammans. Det gör honom sur. Han vill inte alls vara med i TV och är rädd för att hans mamma Coco ska skämma ut honom.
Till samma program har Alexander och Theresa anmält sig och de tre blir under programmets gång vänner och två av dem blir mer än vänner. Men i skuggan lurar ett hot, någon som letar efter en av dem och som har något våldsamt i åtanke.

Det här är en historia om vänskap, kärlek och våld i hemmet. Det är spännande att följa de tre huvudpersonernas relationer till varandra och hur de utvecklas tillsammans. Ska de lyckas fortsätta vara vänner trots att en av dem råkar riktigt illa ut och två av dem blir kära?

Den första boken följs av andra boken och den nyligen utgivna tredje boken i Tillsammans-serien.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar