fredag 24 juli 2009

På samhällets skuggsida...

Jag gillar gangsterhistorier och tänkte tipsa om en lättläst serie som handlar om killen Simon. Två böcker, Avhopparen och Beskyddaren, har författaren Kim Olin hittills skrivit och snart kommer Checka in (spoilervarning på denna länk!).

Simon är en kille som hoppat av skolan och som är hemlös av och till. För att klara sig försöker han stiga i graderna i ett kriminellt gäng styrt av Tobias Fleming. Fleming är en av två bossar i Pulverland, ett slitet område i staden med mycket knarkhandel. Simon utför vilka uppdrag som helst för att vinna sin ledares förtroende. En dag blir han kontaktad av en mystisk man som säger att han är polis. Mannen ger Simon ett ultimatum: antingen hjälper Simon polisen genom att plantera ett rivaliserande gängs knark i Flemings högkvarter eller så kontaktar han de sociala myndigheterna. Simon kan först inte bestämma sig men tanken på att bli omhändertagen av socialen gör att han till sist beslutar sig för att hjälpa polisen. Frågan är bara hur han ska kunna plantera knarket utan att väcka Tobias Flemings misstänksamhet. Och är den mystiske polisen verkligen den han uppger sig för att vara?

Spänning och action utlovas i lika delar i dessa böcker. Gillar man Gangsterbröder är detta en given bok. Personligen kan jag knappt vänta tills den tredje delen, Checka in, kommer ut. Jag vill verkligen veta hur det ska gå för Simon.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar