onsdag 11 augusti 2010

Blod, kärlek med mera!

Idag tänkte jag tipsa om lite vampyrböcker, eller kanske snarare påminna.

Första tipset är serien Legenden om Darren Shan.
Böckerna handlar om Darren Shan (och är även skrivna av just Darren Shan, hmmmmm.) som är 13 år och som i första delen av serien, Skräckens Cirkus, tillsammans med sin bästa kompis lyckas att få tag på biljetter till en klassik freak show, Cirque du freak - skräckens cirkus. Väl där blir de skrämda, underhållna och fascinerade. Efter föreställningen träffar Darren på mr Creepsly (en påstådd vampyr!), som tillsammans med sin spindel Madame Octa är en av attraktionerna på skräckens cirkus. Och den kvällen tar Darren första steget mot ett helt nytt liv!

Böckerna är riktigt spännande, dom suger in en och man vill bara ha mer. Tur är det då att serien sträcker sig över 12 böcker, än så länge finns 10 översatta till svenska. Serien har även kommit som manga, än så länge finnas del 1-4 att till utlån, låna del ett här!
Och när vi ändå är inne på manga: även twilight serien finns som manga, låna här!
Dessutom finns serien att låna på ett flertal andra språk än svenska och engelska. Tex. finns böckerna på Turkiska:
Alacakaranlik lånar du här.
Yeniay lånar du här.
Och Tutulma lånar du här.

Andra vampyrserier att rekommendera är Vampire academy serien av Richelle Mead och House of night serien av P.C. Cast. Del fyra av båda serierna har nu kommit på svenska. I oktober förra året tipsade Jennie på collaget om dom:"I Richelle Meads serie Vampire Academy får man följa 17-åriga Rose Hathaway som är halvvampyr, en dhampir, som går på S:t Vladimirs internatskola. Hennes livsuppgift är att skydda den jämnåriga vampyrprinsessan Lissa, hennes bästa vän." KLICKA OCH LÄS MER

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar