torsdag 8 juli 2010

ROCKY & spinks!


Spinks är Anna Vikströms tredje bok om Kim och är en fristående fortsättning på böckerna Spela falskt (låna här) och KIM 145 (låna här).

Kim har nu hunnit bli 14 år, spelar basket och är som tonåringar är mest. Förutom att hon tillsammans med sin kompis Sassa har råkat upptäcka brott, människosmuggling och droghandel, och hjälpt till att lösa dom (för detaljer, läs Spela falskt och Kim 145). Men det har satt spår, Kim får panikattacker och går till kuratorn i skolan för att få hjälp.
Utanför kuratorn sitter den nya tjejen i klassen, Johanne, och väntar på sin tur. Kim är uppenbarligen inte ensam om att må dåligt.

Även i Spinks lyckas Kim komma i kontakt med problem…
På väg hem en kväll ser hon hur ett tjejgäng bråkar med en kille vid en gångtunnel.
Kim hör lite av deras konversation:
”Jag kan inte längre.”
”Har du tjallat, golare!”
Kim bevittnar hur tjejgänget hotar killen, sedan verkar de bli vänner igen och tjejgänget lämnar platsen.

Tidigare har någon rånat folk vid en tunnel, och slagit dom med knogjärn. Hänger det ihop med tjejgänget som bråkade? Och i skolan har någon gått in i deras omklädningsrum medan dom hade gympalektion och stulit saker.
Hänger rånen ihop och har tjejgänget något med saken att göra? Och den nya tjejen i klassen, har hon något med inbrottet i omklädningsrummet att göra? För det har inte skett några stölder från omklädningsrummet innan hon började. Något verkar inte rätt ställt med den nya tjejen!

Och inte räcker det med dom problemen, utan även kärleksproblem drabbar Kim. Kim börjar få ihop det lite med Jack (som också spelar basket, vill ni läsa bok om basket och kärlek har Kristian tidigare tipsat om Turk & Ayla). Dom hänger hemma hos jack och ser på film och hånglar. Jack som är både rolig och snäll. Men svår. Och varför säger han inte till Gabbi att sluta när hon raggar på honom? Och varför verkar han så ointresserad när han och kim är bland andra människor?
Läs och du kommer få svar!

Jag gillar den här boken, den har lite av allt, spänning, kärlek, vänskap och lite basket. Och jag tycker att Kim verkar vara en riktigt sympatisk person.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar